Щодо пропуску через адмінмежу з Кримом громадян України, в тому числі членів екіпажу судна «НОРД»

НАЗАД
30 жовтня 2018 17:22

Повідомлення, які з’явилися в російських засобах масової інформації, щодо, нібито, обміну 7 громадян України, затриманих російськими прикордонниками, на членів екіпажу риболовецького судна «НОРД» не відповідає дійсності.

Повідомляємо, що сьогодні, 30 жовтня, в КПВВ «Каланчак» прибули члени суднокоманди «НОРДА», громадянство України яких було встановлено у ході розгляду адмінпроваджень в судах. 7 громадян України мали право повернутися додому на тимчасово окуповану територію в Криму і були оформлені на виїзд з материкової частини відповідно до чинного законодавства. Відносно цих членів суднокоманди не має обмеження у праві пересування.

В свою чергу окупаційна сторона в Криму відпустила 7 громадян України. Всі вони в різних випадках затримувалися прикордонною службою ФСБ РФ в Азовському та Чорному морях за начебто незаконний вилов риби чи наближення до берегів анексованого півострова. У такий спосіб окупанти намагаються представити ситуацію як обмін, що відбувся на адмінмежі.

Відмітимо, невідомо з яких причин моряки «НОРДА» забажали поїхати додому саме сьогодні, адже вони це могли зробити ще декілька місяців тому.  Їм могли погрожувати та тримати в посольстві РФ. Про це неодноразово також зазначав Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал. А те що окупанти відпустили затриманих громадян України є природньо, оскільки їх нема в чому звинуватити. Скоріш за все це спланована комбінація країни агресора.

Ще раз зазначимо, повідомлення поширені російськими медіа є маніпулятивними і жодним чином не відповідають дійсності говорячи про обмін, адже всі громадяни є українцями.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси